Over ons

De oorsprong

Als je in München werkt en regelmatig een biertje drinkt in de Biergarten of in een lokaal Bräuhaus kan dat tot een inspiratie leiden om zelf een brouwerij te beginnen. Dat overkwam Jaap van der Weide In het Hofbräuhaus (https://www.hofbraeuhaus.de). Na 6 jaar bij Siemens Data Nederland en 8 jaar op het hoofdkantoor in München in verschillende commerciële functies was hij toe aan een nieuwe uitdaging. In een sfeervolle rustieke omgeving, waar zowel zakelijk als met vrienden werd genoten van een mooie maaltijd én een goed glas bier werd het idee geboren om terug te keren naar Nederland en daar een eigen brouwerij te starten. Hij stichtte  in mei 1998 de  Texelse bierbrouwerij en in 2000 de Groningse Bierbrouwerij.

Samen met goede Brouwermeesters werd er een pallet aan speciaalbier ontwikkeld en op de markt gebracht. Eerst op het eiland en later door heel Nederland. Het Texels en Grunn Bier werd met passie gebrouwen en verkocht aan horeca, slijterijen en supermarkten.

12

Jaren geleden opgericht

6

Biermerken

32

Bieren

5

Proeverijen

Het vervolg

Na 6 jaar werd de productie van Grunn en Hunebed bier verplaatst naar Beieren. Via het oude Siemens netwerk werd er contact gelegd met de middelgrote brouwerij in Noord Beieren. Hier was voldoende capaciteit voor verdere groei van deze merken. Het inmiddels geïntroduceerde Kruisheren Kloosterbier werd toen in België gebrouwen.

Momenteel

Inmiddels zijn er nieuwe merken ontwikkeld voor andere regio’s, Hanze Bier voor Overijssel en Gelderland. Voor de kustprovincies en Friesland kwam Brandaris Craftbeer. Naast het Abdijbier Kruisheren Heilig Kruis wordt ook het Dominikaner Kloosterbier op de markt gebracht. Uiteraard wordt er ook ingespeeld op nieuwe marktontwikkelingen als de opkomst van de speciaalbier soorten Radler, Stout en de Indian Pale Ales I.P.A. en alcoholarme biersoorten.

Onze trots

– Grunn Hoagelwit is het 1e in Nederland gebrouwen Weizenbier.
– Grunn Bock is meerdere malen onderscheiden met oorkondes voor Beste en Lekkerste Bockbier van Nederland.
– Grunn Dreidubbel is onderscheiden voor de Lekkerste Tripel.
– Augustinus Abdij-Kloosterbier als Beste & Lekkerste Tripel.
– Constantinus Abdij-Kloosterbier ontving de Oorkonde voor bijbehorende 3e Prijs Beste Bokbier

Ons verhaal

Over de jaren.

^
2001

Oorkonde Nederlands beste bockbier (3e plaats)

^
2009

Oorkonde beste bockbier Bokbier festival (3e plaats)

^
2011

Oorkonde beste bockbier Bokbier festival (3e plaats)

^
2016

Oorkonde beste en lekkerste tripel  (1e plaats)

Gallerij

Word onderdeel van ons verhaal.

Beoordeel ons bier via untappd.

Contact

Adres:
Euvelgunnerweg 25a
9723 CV Groningen

Telefoon: 050 – 318 3563
E-mail: info@grunnbier.nl
KvK Groningen nr. 34110246

Social Media